Volt strategy header afbeelding Werkenbij Volt strategy header afbeelding Werkenbij mobiel Volt strategy header afbeelding Werkenbij mobiel

Carrière

Word deel van ons team

Strategisch denken. Impact maken.
Jouw carrière bij Volt

Onze teamleden écht laten floreren en bouwen aan een mooiere wereld. Daar staan we voor bij Volt. Ieder project is maatwerk om dat te bereiken. Als kleine firma kan dat.

ACHIEVE MORE

Meteen in je eerste jaar zit je aan tafel bij bestuurders van grote organisaties. Hun beslissingen hebben direct impact op onze wereld. En jij dus ook.

Grow Faster

Je werkt mét onze partners, niet vóór hen. Zij zijn dagelijks hands-on betrokken. Zo ontwikkel jij jezelf bijzonder snel, als consultant en als persoon.

Be inspired

Variatie inspireert. Je gaat werken voor een divers palet aan organisaties, in verschillende sectoren en met vele interessante professionals.

Be yourself

Inclusief en niet exclusief. Benaderbaar, open-minded en down-to-earth vinden wij belangrijke persoonlijke kwaliteiten. 

Werkenbij 1

Hoe wij werken

Wij werken in kleine teams met jong talent en ervaring zij-aan-zij. Het liefst samen met, en dus ook bij onze cliënten. Elk project zien we als een kans om onszelf en elkaar te helpen groeien. Samen bepalen we de teamsamenstelling en projectaanpak waarmee we de cliënt het beste helpen én ieder de ruimte krijgt voor zijn ontwikkeling.

Wie wij zoeken

Wij zoeken uitzonderlijk getalenteerde mensen met echte teamspirit. Ben jij analytisch en kwantitatief sterk onderlegd? Raak jij geïnspireerd door complexe vraagstukken? En ben je gedreven om deze vraagstukken vooral samen op te lossen? Dan komen we graag met je in contact!

Werkenbij 2

Wat zeggen jouw toekomstige collega's?

"Wij werken als team, in plaats van hiërarchisch met eigen functies en taken. Daardoor krijg je veel meer van projecten mee. Dat maakt het werk nog leuker."

Tim de Bruijn

Teamlid sinds 2020

"Ieder van ons draagt bij aan het team. Het blijft dan ook een groot plezier om met jong talent samen te kunnen werken. Ik laat me iedere dag inspireren."

Fred Stokvis

Oprichter en partner

"Als je hier begint gaat er een wereld van groeimogelijkheden voor je open. Ik vind het fijn dat ik daar zelf sturing aan kan geven, zo leer ik het snelste"

Vincent de Bont

Teamlid sinds 2022

Veelgestelde vragen

Wat voor trainingsmogelijkheden krijg ik?

We investeren graag in jouw talent. Voor de eerste jaren van je carrière hebben we een breed trainingsprogramma voor essentiële consulting skills, met zowel interne als externe trainingen. Ook krijg je een ruim persoonlijk budget voor aanvullende training of coaching, wat je jaarlijks ook kunt ‘sparen’ voor een groter ontwikkelingsprogramma. We besteden dit budget allen op onze eigen manier. De keuze is aan jou (maar helpen je er graag bij)!

Hoe is de balans tussen werk en privé?

Een goede balans tussen hard werken en vrije tijd vinden we heel belangrijk. Zo heb je overdag de energie om je voor je werk in te zetten en kan je bijvoorbeeld 's avonds gewoon blijven sporten, dansen of muziek maken. Ieder van ons heeft zijn eigen passies, die waarderen we en willen we de ruimte voor bieden.  Vraag ook naar onze hobby’s!

Wat voor arbeidsvoorwaarden krijg ik?

Wij zoeken toptalent, daarom krijg je een salaris dat bij de top van de markt hoort. Vanzelfsprekend horen daar ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden bij. Zo krijg je een onbeperkt OV + Greenwheels abbonement (of een leaseauto als je dat liever hebt), smartphone, laptop, en regelen wij dagelijks de lunch. Daarnaast hanteren we een gezonde work-life balance, met tijd voor vrienden, sport of andere passies en staat er een ruim trainingsprogramma en budget voor je klaar (zie ook andere vragen).

Wat voor vaardigheden moet ik meebrengen?

Ieder brengt zijn of haar eigen kracht mee. Vaardigheden die we waarderen zijn bijvoorbeeld structurerend vermogen, groot verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen. Daarnaast heeft ieder van ons een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. We zoeken mensen met een universitaire opleiding en 0-2 jaar werkervaring. Ook ervaren consultants, die bijvoorbeeld zoeken naar een betere work-life balance of meer positieve impact, kunnen een open sollicitatie sturen.

Hoe ziet een case-interview eruit?

Tijdens een case-interview ga je samen met je interviewer een concreet probleem oplossen, gebaseerd op een van onze eerdere projecten. Zo zien we o.a. hoe je een probleem aanpakt/structureert, maar ook hoe je omgaat met getallen. We raden je aan om van tevoren een paar keer een ‘case-interview’ te oefenen. Té vaak oefenen levert niks op; we kijken vooral naar hoe jij een nieuw, ongewoon probleem aanpakt en samen oplost.

Hoe ziet een dag in het leven van een consultant eruit?

Kom langs voor een kop koffie! Dan vertellen we je hier graag persoonlijk meer over.

Andere vraag? Stuur ons een bericht

Solliciteren

We nemen het hele jaar door mensen aan. Ons sollicitatieproces bestaat uit vier stappen:

1

Stuur je CV en
cijferlijsten op

(VWO en universiteit)

2

Kennismaken

Leer ons kennen
(en wij jou) 

3

Interviews

Twee rondes met elk
twee interviews

4

Aanbod

Gefeliciteerd! We zijn enthousiast, en doen je direct een aanbod

Tijdens de interviews spreek je minstens twee consultants van Volt. We bespreken zowel je persoonlijke motivatie en talent, als een case interview. Ook is er ruimte voor jouw vragen. Na elke interviewronde krijg je uitgebreide feedback, en bespreken we hoe we jou bij het team zien passen.